Angst en Stress bij je kat

Geplaatst op door

Lieve mensen,

Een geweldig product dat nodig is om een stressvolle of angstige kat wat rust te geven!

Zoals jullie weten heb ik twee Oosterse Kortharen. Beau is een heel relaxed mannetje maar Mara is van kitten af aan heel angstig voor dingen en daardoor vaak bang en vol met stress. Helaas heb ik er dat nooit helemaal uit kunnen krijgen. Ze is momenteel wel (gelukkig) een stuk relaxter.

mara_beau260615Toen we verhuisden , liep het echt de spuigaten uit met haar. Ik vond het zoooo zielig! 🙁
Dus ben ik op zoek gegaan naar iets wat haar wat rustiger zou maken en zou kunnen zorgen voor minder angst en stress.
Eigenlijk had ik het meteen gevonden!
Zoals jullie nu ook wel weten houd ik ervan om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven. Liever geen chemische troep of allerlei medicatie.
Ik heb er toen voor gekozen om Feliway te gaan gebruiken.
Feliway maakt gebruik van (nagemaakte) geruststellende feromonen die de kat normaal zelf verspreidt.
Mara was na iets meer dan een halve dag helemaal bijgetrokken! Ze wilde weer spelen met haar broertje en liep parmantig rond te banjeren!

Toppie dus.
Ik gebruik het nog steeds. Ik heb twee varianten. Zeker omdat het een rampenplan is om met hen naar de dierenarts te gaan. Daarvoor heb ik een klein sprayflaconnetje dat ik dan in de reismand kan gebruiken.

Feliway Verdamper.
Feliway verdamper Feliway is een kunstmatige imitatie van het geruststellende feromoon dat katten onder normale omstandigheden zelf verspreiden. Door deze unieke eigenschappen kan Feliway helpen een veilig territorium voor uw kat te creëren. Het gevolg is dat ongewenst aan angst en stress gerelateerd kattengedrag, zoals sproeien of in huis plassen, agressie en onrustig gedrag kan afnemen of zelfs verdwijnen. Katten zijn, meer dan bijvoorbeeld honden, erg vatbaar voor veranderingen in hun territorium. Feliway kan daarom helpen uw kat gerust te stellen bij bijvoorbeeld bezoek aan de dierenarts, de jaarwisseling, het wennen aan een nieuw huis of de introductie van een nieuw gezinslid of huisdier.
Feliway Spray.
Feliway spray Feliway Spray is ideaal voor gebruik op specifieke plaatsen binnenshuis en op plaatsen waar de Feliway Verdamper niet kan worden gebruikt – zoals in de auto, de reismand of bij de dierenarts. Feliway Spray kan worden gebruikt als aanvulling op de verdamper of daar waar extra behandeling gewenst is, zoals bijvoorbeeld bij de kattenbak of het kattenluik. Ook wanneer uw kat krabt of sproeit, kan Feliway Spray uitkomst bieden. Behandel het krab- of sproei-oppervlak (ná grondige reiniging!) daarvoor één keer per dag met 6 doses spray gedurende minimaal één maand of totdat de kat begint het gebied met de kop te markeren. Ter ondersteuning kunt u in de omgeving de verdamper in het stopcontact plaatsen.

Ik kan dit zo van harte aanbevelen als je je kat wat rustiger wilt krijgen. Mara is al lang weer haar gewone doen. M.a.w. veel aandacht vragen en vooral hard ‘praten’. 🙂
Beau reageert er ook goed op zeker als we naar de dierenarts gaan.

Voor de Verdamper:

 

Voor de Spray:

2 gedachten over “Angst en Stress bij je kat

  1. Een top produkt. Mijn Minous is vorig jaar voor het eerst de jaarwisseling goed doorgekomen! Heb het dit jaar ook alvast weer gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*