Chippen van je Dier

Hoi lezers,

Ieder een heeft wel gehoord van chippen. Mijn katten, Mara en Beau zijn beiden gechipt.
Het chippen van je dier is echt belangrijk!

Wat is chippen?

Chippen zorgt ervoor dat je dier geïdentificeerd kan worden als het dier bijvoorbeeld verdwaald is of weg is gelopen.
Een chip is een klein identificatie apparaatje (chip) dat in de nek of links bij de schouder via een daarvoor bestemd apparaatje (soort dikke spuit) onder de huid wordt ingebracht. Het chippen zelf duurt maar een paar seconden.

Mijn katten vonden het niet leuk (bij de dierenarts zijn is nu eenmaal niet leuk ­čÖé ) maar hebben er totaal geen last van gehad. Mara heeft de chip links zitten en Beau zit het in zijn nek. De chip bij Mara verschuift zo nu en dan wat. Ze heeft hier totaal geen last van.

Waarom je je dier moet laten chippen

Door het chippen krijgt elk dier zijn/haar eigen , uniek nummer. Dit nummer kan uitgelezen worden door een speciale lezer. Op deze manier kan een weggelopen dier of een dier dat b.v. bij een ongeluk betrokken is geïdentificeerd worden. Honden worden nog steeds vaker gechipt dan katten. Helaas kan daardoor maar ca. 14% van katten worden teruggevonden. Gewoon omdat ze niet gechipt zijn!

Registratie v.d. Chip

Als je je dier hebt laten chippen is het van belang dat je het identificatienummer registreert. Soms doet de dierenarts dat maar meestal moet je dat zelf doen. Dit kan via de website van de vereniging die de chip uitgeeft. Dat is afhankelijk van de degene die het diertje een chip geeft
Beau is geregistreerd bij NDG. Mara bij een andere vereniging. Ik heb het chipnummer niet meegenomen op de foto maar dat staat er wel op.
Let erop dat als je verhuisd of een ander telefoonnummer krijgt, je dit doorgeeft aan de instantie waar de chip geregistreerd staat. Voor Beau zou dat de NDG zijn.
.Chip Beau

Welke dieren chippen?

In principe kun je bijna elk dier laten chippen. Paarden, honden, katten, papegaaien, fretten slangen etc.
Voor sommige diersoorten is chippen verplicht. Dit geldt op dit moment voor honden en paarden. Als je naar het buitenland wilt met bv je kat, dan moet de kat ook een chip hebben.

Mensen, echt Laat je dier chippen! Hierdoor is het veel beter terug te vinden en dat geeft toch minder zorgen.
Meer info? klik hierWat uw kat vertelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*