Wat je binnen kat nodig heeft

Geplaatst op door

Mede dierenvrienden!

Een vriendin van mij heeft een binnen kat en zij had nog nooit gehoord van een aantal zaken die katten – ook binnen katten- nodig hebben. Binnen katten hebben net als buiten katten dingen nodig om gezond te zijn/blijven.

mara_beau260615Mara en Beau, mijn katten, kunnen op het balcon maar ze kunnen niet meer zoals voorheen helemaal buiten lopen. Vanaf die tijd heb ik een aantal dingen wat aangepast. Je ziet een foto van mijn katten links. 🙂

Zal twee belangrijke dingen waar je o.a. rekening mee zou moeten houden wat toelichten.

Voeding

Binnen katten hebben andere voeding nodig als buitenkatten. Over het algemeen verbruiken ze minder aan energie dus hiermee moet rekening worden gehouden. Of je moet het niet erg vinden dat je een dikke, ongezonde kat krijgt.
Tegenwoordig is kattenvoeding redelijk uitgebalanceerd maar er wordt wel degelijk verschil gemaakt tussen binnen- en buitenkatten.
Hier hebben we te maken met natvoer en droogvoer.

NatvoerRoyal Canin Natvoer
Niet alle katten krijgen altijd natvoer. Ik zal het toch vermelden. Mijn katten krijgen weinig natvoer maar ze vinden het heerlijk. Niet veel dus maar genoeg om hun erg blij te houden! Ze delen per dag een zakje Royal Canin natvoer. Ze willen geen gelei maar de saus vinden ze heerlijk!! Er zijn natuurlijk veel meer merken. Ook voor katten met blaas- of andere problemen is er natvoer!
Allereerst Royal Canin Natvoer
Klik voor al het Katten Natvoer

royalcanin_fit32_2Droogvoer
Droogvoer hebben alle katten nodig. Ook hier koop ik Royal Canin. Dat is gewoon goed. Er zijn echter veel meer merken droogvoer. Van redelijk goedkoop tot erg duur. Ik zal voor beiden een link hieronder neerzetten.
Hier is het wel van belang dat je kijkt naar brokken voor binnen of buiten!
Droogvoer is ook nodig om het gebit van je kat goed te houden.
Royal Canin Droogvoer. Verschillende rassen, leeftijden etc.
Al het Katten Droogvoer.

Andere benodigdheden

Kattengras
kattengrasbuitenkattengrasbinnen
Als je kat niet buiten kan, mist je dier een aantal stoffen die enkel in de natuur te vinden zijn. Om dit gedeeltelijk op te lossen: Biedt je kat Kattengras aan!
Bij mij – na een kleine ‘wen periode’ zijn ze er gek op. 🙂

 

Katten gras zorgt ervoor dat ze haarballetjes opbraken. Dat is
omdat het gras niet verteerd in de maag van de kat. Wel goed dat de haren worden uitgebraakt natuurlijk! Het gras is vooral een bron van o.a. foliumzuur. Dat heeft je kat nodig!
In foliumzuur zitten een hoop vitaminen B die je kat nodig heeft.
Zelf heb ik kattengras ALTIJD binnen staan en in de zomermaanden ook buiten!
Het is niet duur en ik koop ook altijd meteen een aantal verpakkingen. Ik heb ze bijna allemaal geprobeerd inmiddels en mijn katten vinden de Pitty en de Gimpet het lekkerst. 😉 De Gimpet is heel snel te gebruiken maar ik vind hem niet zo fijn want ik heb twee keramische bakjes en daar kan dat niet in omdat dit gras hydro-korreltjes die water opslaan bevat. Dat pas niet in het bakje! Ik heb een bak nodig omdat Beau, mijn Siamees, erg sterk is. Als ik dat niet doe loopt hij met het hele grasding door het huis!! 🙁
Klik Kattengras om te zien wat er allemaal te krijgen is aan Kattengras.

 

Het is al een lang stuk geworden. Dus hier laat ik het nu even bij.
Laat even weten of je er iets aan hebt gehad!
Je vindt al de spullen bij : zooplus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*