Wat oudere katten

Geplaatst op door

Hoi dierenvrienden,

Zoals jullie inmiddels wel weten heb ik twee katten: Mara en Beau.
Mara is inmiddels 10 jaren. Ze is dus nu eigenlijk officieel een wat oudere kat. Het heeft even geduurd voordat ik echt doorhad dat er iets moest veranderen aan haar eetpatroon. Vandaag gaat het over eten voor wat oudere katten.
Mara is, voordat we verhuisden, altijd erg actief geweest buiten. Nu is dat wat minder. Ze mogen overal komen in de flat en het balcon is aangepast aan hun behoeften. Ze hebben daar ook mandjes, speeltjes en dingen waar ze blij van worden. Toch is dat anders dan lekker door de buurt kunnen banjeren. De laatste 1 1/2 a twee jaren is Mara niet meer echt heel erg actief.
Ze speelde nog wel maar het grootste gedeelte van de dag was ze eigenlijk te vinden in een van de mandjes of op het kattenmeubel. Natuurlijk probeerde ik haar bezig te houden. Elke avond is er ‘speeltijd’. Dat vinden ze alle twee geweldig. Beau kan daar eindeloos mee doorgaan maar Mara had het na een half uurtje of zo wel gezien.

Mara en BeauMijn katten zijn Oosterse kortharen. Die blijven eigenlijk heel lang actief. Ik begon me dus wel wat zorgen te maken. Ik wist dat ze goed voer krijgen en op de juiste manier worden verzorgd. Tot ik uiteindelijk tot de conclusie kwam dat wat ander voer erbij misschien zou helpen, het was te proberen. Inmiddels eten Mara en Beau alweer 4 maanden een mix van Royal Canin en Almo. Nu is Mara gelukkig weer helemaal zichzelf. Niet altijd even vriendelijk naar haar broertje, actief en vooral heel veel aandacht vragen. 🙂

 

Ik bestel elke twee maanden ongeveer 7 kg brokjes. Nu zit daar ook 2 Kg. Almo bij. Dat is natuurlijk voer zonder nare toevoegingen. Dat is Royal Canin ook maar voor Mara heeft Almo toch veel verschil gemaakt. Ook Beau vindt het lekker. Beau is niet echt een gemakkelijke eter. Nat voer kun je dan nog scheiden maar brokjes gaan gewoon in een voerbakje en daar eten ze beiden van. Ook krijgen ze inmiddels beiden indoor Royal Canin voer.Omdat ik blij ben dat mijn poezendametje het weer goed doet, wilde ik dit heel graag met jullie delen. Als je een kat hebt die even wat minder speels of actief is, Probeer dit dan eens! Het is te verkrijgen in verschillende smaken. Goed, eerlijk voer: Almo. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*