Onze Facebook Pagina

Hoi lieve mensen,

Uitliefdevoorhetdier

Weer even geleden. Helaas zal ik voorlopig niet op Facebook kunnen zijn met onze nieuwe dierenpagina. Wel bestaat onze andere dierensite nog. Dat is : Uit Liefde voor het dier. Op Facebook is het momenteel zo dat bijna alle filmpjes worden opgekocht door rijke Facebook pagina’s. Er blijven dus heel weinig filmpjes over en die er wel nog zijn, worden dan weer opgekocht waardoor de site die het ook al jaren eerder heeft geplaatst een boete krijgt. Ik moet er even over nadenken hoe we dit het beste kunnen aanpakken.

Ik weet zeker dat er wel een oplossing gevonden kan worden maar daarvoor is wat tijd nodig en vooral veel uitzoekwerk. Wel zal ik hier een mogelijkheid gaan creëren om wat leuke dingen te plaatsen. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte en ik zal hier al de updates en andere relevante zaken doorgeven.

Mochten jullie vragen hebben of opmerkingen, laat ze dan hier achter. Ik zal er zeker op reageren. Tot gauw.

Update over Facebook pagina

Hoi lieve dierenvrienden,

Korte update: Omdat het echt niet opschiet bij Facebook heb ik een nieuwe pagina gemaakt voor uit liefde voor het dier.
Je vindt de pagina hier: https://www.facebook.com/uitliefdevoorhetdier1/
Deze pagina zal weer geupdate worden met filmpjes en dieren nieuws.

Zoals jullie wel hebben gemerkt, is onze Facebook pagina al een hele tijd niet meer bijgewerkt. Dit heeft te maken met het feit dat Facebook technische problemen heeft met Europese profielen. Er wordt niet bij vermeld wat voor problemen dat zijn. Wat ik in de wandelgangen heb begrepen is dat het te maken heeft met de Europese wetgeving.

Als een pagina zoals https://www.facebook.com/uitliefdevoorhetdier veel bezoeker trekt dan wordt gevraagd aan de persoon achter de pagina en het profiel om een ID. Dat heb ik netjes gedaan en vanaf toen is de ellende begonnen 🙁
Ik blijf boodschappen ontvangen zoals hieronder:
“We received your report and appreciate your patience as we work to fix technical problems on Facebook. Though we can’t update everyone who submits a report, we’re using your feedback to improve the Facebook experience for everyone.
To contact us about non-technical issues, please visit the Help Center.
Thanks,
The Facebook Team”

In de tussentijd kan ik dus helemaal niet bij mijn Facebook pagina.

Uitliefdevoorhetdier


Ik vind het eigenlijk ongelofelijk dat een software huis als Facebook er zo een rommeltje van kan maken. Ze zijn miljoenen Europese profielen kwijtgeraakt of ze hebben die profielen gewoon op non-actief gezet!
Wat info: https://tweakers.net/nieuws/139385/eu-hof-beheerders-facebook-pagina-zijn-medeverantwoordelijk-voor-dataverwerking.html
Eigenlijk komt het erop neer dat hoe meer succes je pagina heeft hoe eerder je profiel op non-actief wordt gezet.
Ik heb wel een klant ingediend bij Klacht.nl

Dit betekent dat ik niet kan updaten of filmpjes kan plaatsen. Ik ben erover na aan het denken om bijvoorbeeld filmpjes op deze site te plaatsen. Daarop kom ik binnenkort nog terug.

Voor nu hoop ik dat e.e.a. toch opgelost kan worden en ik hoop jullie snel weer tegen te komen.

Dierenasiel Hoe werkt dat

De meeste van ons zijn wel bekend met de term dierenasiel. Ook zullen een aantal mensen wel ooit een dier uit een asiel hebben geadopteerd.
Wat doet een dieren asiel eigenlijk? Hoe werkt dat?

Allereerst hoe komen dieren in het asiel.

Een zwerfdier wordt gevonden door iemand of de dierenambulance of politie. en wordt vervolgens naar het asiel gebracht. Ook kan het zijn dat de huidige eigenaar niet meer voor het dier kan zorgen. Bij binnenkomst wordt het vindersformulier ingevuld, daarna wordt het dier in de quarantaineruimte geplaatst. Vervolgens wordt het dier behandeld tegen vlooien, oormijt en teken. Daarna wordt het dier tenminste 14 dagen in quarantaine geplaatst, tenzij de eigenaar binnen die tijd het dier ophaalt. (dat is wettelijk geregeld)
De meeste asielen hanteren een quarantaine tijd voordat het dier geadopteerd mag/kan worden. Met andere woorden een binnengebracht dier is niet meteen voor adoptie beschikbaar.
Klik hieronder op het plusteken (+) als je dit wetsartikel wilt lezen.

Wetsartikel 8 lid 3 BW
Artikel 8 3.
Indien de gevonden zaak een dier is, is de burgemeester na verloop van twee weken, nadat het dier door de gemeente in bewaring is genomen, bevoegd het zo mogelijk tegen betaling van een koopprijs, en anders om niet, aan een derde in eigendom over te dragen. Mocht ook dit laatste zijn uitgesloten, dan is de burgemeester bevoegd het dier te doen afmaken. De termijn van twee weken behoeft niet te worden in acht genomen, indien het dier slechts met onevenredig hoge kosten gedurende dat tijdvak kan worden bewaard, of afmaking om geneeskundige redenen vereist is.

DierenasielIn een asiel hebben katten vaak een groot hok waar ze soms met meerdere katten zitten. Honden hebben vaak een eigen hok. ‘s Nachts slapen de dieren allemaal in hun eigen hok en overdag hebben ze meestal wat meer ruimte om rond te lopen en te spelen. Er wordt een foto van het dier gemaakt, er wordt naar hun achtergrond gekeken voor zover dat mogelijk is en dan komen de dieren op een website te staan. Hier staat dan een foto en een verhaaltje over het dier, hoe die daar terecht is gekomen en belangrijke eigenschappen van het dier. Enkele belangrijke punten die erin staan: kan het huisdier alleen thuisblijven? Kan het dier met andere katten/honden? Kan het dier omgaan met kinderen? Kent het dier de basiscommando’s?
Met andere woorden het dier wordt geëvalueerd door de mensen van het asiel.
Dat is een goede zaak want als je een hond of kat wilt adopteren en je hebt bijvoorbeeld kinderen dan is het van belang dat je weet of je toekomstige dier met kinderen overweg kan.

dierenasielUiteraard moet je wel wat betalen als je een dier adopteert. Dit is om de kosten van het asiel wat tegemoet te komen. En zoals je hebt kunnen lezen, zijn er nogal wat kosten. Buiten het voer om! Gelukkig hebben veel asielen hulp van vrijwilligers. De honden moeten uitgelaten worden en al de dieren moeten natuurlijk wat aandacht krijgen en uiteraard eten en drinken!

Dus als je op zoek bent naar een huisdier en maatje, denk eens na over adoptie!!

Een overzicht van dierenasiels in Nederland en België vind je HIER