Onze Facebook Pagina

Hoi lieve mensen,

Uitliefdevoorhetdier

Weer even geleden. Helaas zal ik voorlopig niet op Facebook kunnen zijn met onze nieuwe dierenpagina. Wel bestaat onze andere dierensite nog. Dat is : Uit Liefde voor het dier. Op Facebook is het momenteel zo dat bijna alle filmpjes worden opgekocht door rijke Facebook pagina’s. Er blijven dus heel weinig filmpjes over en die er wel nog zijn, worden dan weer opgekocht waardoor de site die het ook al jaren eerder heeft geplaatst een boete krijgt. Ik moet er even over nadenken hoe we dit het beste kunnen aanpakken.

Ik weet zeker dat er wel een oplossing gevonden kan worden maar daarvoor is wat tijd nodig en vooral veel uitzoekwerk. Wel zal ik hier een mogelijkheid gaan creëren om wat leuke dingen te plaatsen. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte en ik zal hier al de updates en andere relevante zaken doorgeven.

Mochten jullie vragen hebben of opmerkingen, laat ze dan hier achter. Ik zal er zeker op reageren. Tot gauw.

Update over Facebook pagina

Hoi lieve dierenvrienden,

Korte update: Omdat het echt niet opschiet bij Facebook heb ik een nieuwe pagina gemaakt voor uit liefde voor het dier.
Je vindt de pagina hier: https://www.facebook.com/uitliefdevoorhetdier1/
Deze pagina zal weer geupdate worden met filmpjes en dieren nieuws.

Zoals jullie wel hebben gemerkt, is onze Facebook pagina al een hele tijd niet meer bijgewerkt. Dit heeft te maken met het feit dat Facebook technische problemen heeft met Europese profielen. Er wordt niet bij vermeld wat voor problemen dat zijn. Wat ik in de wandelgangen heb begrepen is dat het te maken heeft met de Europese wetgeving.

Als een pagina zoals https://www.facebook.com/uitliefdevoorhetdier veel bezoeker trekt dan wordt gevraagd aan de persoon achter de pagina en het profiel om een ID. Dat heb ik netjes gedaan en vanaf toen is de ellende begonnen 🙁
Ik blijf boodschappen ontvangen zoals hieronder:
“We received your report and appreciate your patience as we work to fix technical problems on Facebook. Though we can’t update everyone who submits a report, we’re using your feedback to improve the Facebook experience for everyone.
To contact us about non-technical issues, please visit the Help Center.
Thanks,
The Facebook Team”

In de tussentijd kan ik dus helemaal niet bij mijn Facebook pagina.

Uitliefdevoorhetdier


Ik vind het eigenlijk ongelofelijk dat een software huis als Facebook er zo een rommeltje van kan maken. Ze zijn miljoenen Europese profielen kwijtgeraakt of ze hebben die profielen gewoon op non-actief gezet!
Wat info: https://tweakers.net/nieuws/139385/eu-hof-beheerders-facebook-pagina-zijn-medeverantwoordelijk-voor-dataverwerking.html
Eigenlijk komt het erop neer dat hoe meer succes je pagina heeft hoe eerder je profiel op non-actief wordt gezet.
Ik heb wel een klant ingediend bij Klacht.nl

Dit betekent dat ik niet kan updaten of filmpjes kan plaatsen. Ik ben erover na aan het denken om bijvoorbeeld filmpjes op deze site te plaatsen. Daarop kom ik binnenkort nog terug.

Voor nu hoop ik dat e.e.a. toch opgelost kan worden en ik hoop jullie snel weer tegen te komen.

Huisdieren en hitte

Lieve dierenvrienden,

De Belgen en Nederlanders hoef ik niet te vertellen dat het echt heel warm is geweest de afgelopen dagen! Ook komende dagen blijft het zomer weer met temperaturen dik boven de 20 graden Celsius!

Het blijft me verbazen dat er nog steeds mensen zijn die hun hond in de auto achterlaten als ze boodschappen gaan doen of andere zaken moeten regelen! Foei!!
Het is nu toch inmiddels toch wel bekend dat dat echt NIET KAN!!
Om eerlijk te zijn maak ik me hier erg boos om. Zo moeilijk is het toch niet te onthouden dat je je dier niet achter kunt laten in een auto als het warm is!!??

Honden

Ik wil bij deze wijzen op het feit dat zeker honden veel meer last hebben van de hitte dan mensen! Honden zweten namelijk heel weinig en kunnen alleen afkoelen door te hijgen!
De Koninklijke Hondenbescherming waarschuwt extra:

De lichaamstemperatuur van je hond kan echt teveel oplopen. Bij honden leidt dat al snel tot een onomkeerbaar coma en de dood. Houd je hond daarom zoveel mogelijk uit de directe zon, laat hem genoeg water drinken (in kleine beetjes ) en laat hem zwemmen in veilig water, als hij dat wil. Vermijd tijdens wandelingen dat de hond op warm asfalt moet lopen; zoek stukken gras op in schaduwrijk bos. Uiteraard moet je hond aan zijn beweging komen, maar doe dat in de koelte van de ochtend en laat in de avond.

Honden hitte sticker autoZe hebben ook een flyer: Tienmaal wijzer met uw hond bij warm weer’ en de posters ‘Laat uw hond niet in de auto!’ en ‘Fiets bij warmte niet met de hond!’. Meer info is HIER te vinden via de website hondenbescherming.nl. De flyer kan ook gratis worden opgevraagd via info@hondenbescherming.nl, net als de posters.

Katten

Ook voor katten geldt: Zorg dat ze in deze warmte op schaduw rijke plekken kunnen liggen als ze buiten mogen. Katten houden van warmte maar weten niet wanneer het teveel is! Katten die wit zijn of witte plekken hebben dienen ingesmeerd te worden met een zonnebrandcreme met hoge beschermingsfactor!
Beau zonnebrandDat doe ik ook bij mijn Siamees Beau. Hij verbrandt erg boven zijn ogen..
Bij extreme warmte kunt je een zonnesteek bij je kat voorkomen door haar binnen te houden in een koele kamer. Maak de vacht nat met behulp van een vochtige doek; ook kunt je de voeten in een bak met koel water zetten of en koude kompres onder haar nek binden.
Probeer eens een zak diepvries erwten in een handdoek te wikkelen en deze op de slaapplaats of in de mand te leggen, zodat ze een koele plek heeft. De erwten zullen zich automatisch aanpassen aan de lichaamstemperatuur van je kat.

Dus OPGELET met de hitte en zorg dat je dier de warmte zo goed mogelijk door komt!!
Konijnen, cavia’s en andere dieren kun je het beste binnen laten of in een beschutte, schaduwrijke plek buiten houden!

Extra beveiliging Uit liefde voor het dier

Hoi allemaal,

Even wat uitleg over de nieuwe beveiliging van onze website.

Van HTTP naar HTTPS
Omdat de wet wat betreft privé gegevens en de bescherming daarvan is aangescherpt, hebben we wat aanpassingen gedaan.
Onze site is van een http naar een HTTPS site overgezet.

Wat is http?
Hypertext Transfer Protocol (HTTP) is het protocol voor de communicatie tussen een webclient (meestal een webbrowser). Dit is in dit geval een bezoeker van deze site en een webserver. Dit protocol wordt niet alleen veel op het wereldwijde web gebruikt, maar ook op lokale netwerken (we spreken dan van een intranet).

Wat is https?
HTTPSBetekenis HTTPS: HyperText Transfer Protocol Secur (HTTPS) is een protocol voor het afhandelen van aanvragen tussen een cliënt (browser) en server (webserver).
Voor het gebruik van HTTPS dien je een SSL Certificaat te installeren. Dit is het veiligste protocol op het internet.

Waarom is HTTPS belangrijk?
HTTPSEen van de grote voordelen van HTTPS is dat bezoekers aan een website worden beschermd tegen derde partijen die ‘meeluisteren’. Stel een bezoeker op een website zit op een onbeveiligde Wi-Fi verbinding; zonder een SSL certificaat kan ongecodeerde informatie ergens in het netwerk worden onderbroken, gevangen en verzameld. HTTP is onveilig.
HTTPS beschermd niet alleen de data van bezoekers (zoals emailadressen en wachtwoorden) maar zorgt er ook voor dat de gebruiker echt verbinding maakt met de juiste site en niet een nep-website.

Onze Privacy Statement en Cookies kun je lezen door HIEROP te klikken

Doordat we zijn overgegaan naar HTTPS, zijn we wel helaas al onze Facebook likes kwijtgeraakt. Dat is jammer maar beveiliging gaat voor!

Als jullie hier vragen over hebben, laat een reactie achter.

Dank aan verschillende sites waar ik deze info heb kunnen vinden.

Opgroeien met honden is gezond voor een kind

Opgroeien met honden is gezond voor een kind
Een uitgebreide studie en gedegen onderzoek toont aan dat opgroeien met een hond heel gezond is voor een kind.
Honden kunnen kinderen beschermen tegen eczeem en astma, dit wordt aangetoond in twee studies van “American College of Allergy, Asthma and Immunology”.
Het blijkt dat honden een kind kan beschermen tegen deze kwalen!

Kind en hondEerdere studies hebben al aangetoond dat kinderen die opgroeien met honden minder kans hebben op allergieën en ook minder vaak te dik zijn! Ook zijn kinderen met honden minder vaak verkouden en hebben minder last van bijvoorbeeld oorontstekingen!

Er zijn 782 onderzoeken geweest naar zwangere moeders die voor de geboorte van hun kind minimaal een paar uur per dag met een hond in huis leefden.
De kinderen van deze vrouwen hadden aanzienlijk minder aanleg voor eczeem! Na het tweede levensjaar van het kind nam deze ‘bescherming’ echter wat af.

Kind en hondOok astma is veel minder aanwezig bij kinderen die opgroeien met een hond. Hier worden wel een paar aantekeningen bij gemaakt.

Als je kind astma heeft, laat het niet slapen met een hond! Ook moet je ervoor zorgen dat je kind regelmatig zijn/haar handen wast en uiteraard, zorg dat je kind regelmatig in bad gaat.

Als je nieuwsgierig bent: Klik HIER voor het complete onderzoek.

Je hond zichtbaar in het donker

Hondenvrienden,

Zorg ervoor dat je hond zichtbaar is in het donker!

Gisteren las ik weer een bericht over een aanrijding met een hond waar de bestuurder van een scooter de hond te laat zag! Gelukkig heeft de hond het overleefd, als het een auto zou zijn geweest die de hond had aangereden, denk ik dat het wel anders was afgelopen!

Lichtgevende band hondAls je gaat wandelen met je hond of je hond los laat lopen tijdens het wandelen, zorg er dan AUB voor dat het dier zichtbaar is. Dat kan met o.a. de USB Flash Light Ring van de Trixie. De verlichting van deze nylon band kan ingesteld worden op constante gloed of knippermodus. De Flash Light Ring is verkrijgbaar in drie maten en vier vrolijke kleuren: roze, oranje, geel en groen.

Op goed verlichte wegen of paden zal het probleem niet zo groot zijn maar op wegen of andere uitlaatplekken waar het licht onvoldoende is, is het echt nodig dat je ervoor zorgt dat iedereen je hond kan zien!!!
Tegenwoordig zijn er genoeg betaalbare dingen die je hiervoor kunt gebruiken! Als je met de hond aan de lijn op de stoep loopt, loop dan zelf aan de buitenkant, als je je hond loslaat op een veldje, zorg ervoor dat hij niet de straat op rent.
Ook op paden in de bossen, zorg ervoor dat je dier veilig is!!

Klik voor het assortiment honden banden en riemen : Hondenband en riem

Vensterbank kussen voor je kat

Vandaag een luierplek waar mijn katten helemaal dol op zijn!
Een ligkussen voor de vensterbank(en). Een vensterbank kussen dus!

Vensterbank ligplaatsEr zijn verschillende soorten maar omdat mijn Beau een stevige grote kat is, heb ik meteen de grootste gekozen. Maar goed ook want dat heeft hij echt nodig.
Mijn katten zijn er dol op!
Ik heb er twee gekocht maar kan er op dit moment maar een gebruiken omdat mijn vensterbank in de zitkamer net iets te smal is.  Die laat ik volgend jaar wat verbreden en dan kunnen ze daar ook op liggen.

Mara en BeauOmdat Beau eigenlijk altijd bij Mara wilt zijn en Mara niet toestaat dat hij op het kussen ligt als ze er ligt, heb ik er een stoel naast gezet zodat hij toch bij haar in de buurt kan liggen. Mara heeft zo haar eigen rare dingen. (vast van het vrouwtje geleerd. 🙂 )

 

Vensterbank ligplaatsHet ding is gemakkelijk te bevestigen want je krijgt er alles bijgeleverd. Kwestie van aandraaien om de vensterbank en klaar! Een tip de onderkant van je vensterbank moet minimaal 5 centimeter zijn, ander kun je hem wel bevestigen maar dan heeft hij geen houvast genoeg! Of je moet een super lichte kat hebben. Dan blijft hij wel hangen.
Je kunt het hoesje eraf halen en gewoon wassen. Niet op 90 graden natuurlijk. Ik doe het met de hand en dan is het gewoon weer goed schoon!

Mijn katten zijn er blij mee , ze krijgen een fris neusje omdat ik ze bij de ramen heb vastgemaakt (dat hoeft natuurlijk niet) en ze kunnen lekker alles wat er binnen en buiten gebeurt volgen. Zolang ik niet op de bank zit/lig bij hen, liggen ze zeker meer dan de helft van de dag op het vensterbank kussen! Ben er dus blij mee.
Omschrijving:Met pluche overtrokken ligplaat voor alle vensterbanken geschikt. Gewoon met klemschroeven bevestigen. Afmetingen: L 50 x B 35 x H 5 cm.
De klemschroeven worden meegeleverd. Zitten er dus bij!
Voor het verder bekijken van het vensterbank kussen: Klik op de foto’s van van mijn katten op het kussen hierboven. Of klik hier: Vensterbankkussen

Voor het bekijken van al de ligplaatsen voor je kat: Klik HIER

Voor alles bij zooplus Klik hieronder:

Zooplus

Dieren en klimaatverandering

We weten allemaal dat ons klimaat verandert. Dat is wetenschappelijk inmiddels echt bewezen. De aarde wordt warmer.
Dit is een slechte zaak voor veel dingen maar het is dodelijk voor een aantal diersoorten!
KlimaatveranderingHet wordt tijd dat we meer gaan doen om de opwarming van onze aarde tegen te gaan! Dat betekent dat we er nu echt harder voor moeten strijden dat onze aarde plaatst blijft geven aan dieren die er leven.

 

John Wiens, die wereldwijd wordt beschouwd als een leidende evolutiebioloog zegt er dit over:

Ongeveer de helft van de diersoorten weet geen raad met de opwarming van de aarde. De consequentie is dat een massaal uitsterven van diersoorten binnen vijftig jaar op gang kan komen.

 
Gevolgen voor dieren(dank aan WNF.nl)
Met het stijgen van de temperatuur op aarde veranderen de leefgebieden van dieren overal ter wereld. Zeeschildpadden kruipen bijvoorbeeld aan land om in het zand hun eieren te leggen. Als de zeespiegel stijgt, komen hun broedstranden in gevaar. IJsberen kunnen niet meer aan voedsel komen doordat de ijsschotsen met zeerobben waarop ze jagen smelten. Koraal wordt gebouwd door koraaldiertjes, die alleen daar kunnen leven waar het water precies de goede diepte en juiste temperatuur heeft. Als het water maar één graad opwarmt of de zeespiegel één meter stijgt, sterven ze. En met hen de koraalriffen en alles wat daar leeft.

klimaatveranderingDat is echt afschuwelijk. Wij, mensen, kunnen hier iets aan doen. We zijn ook degene die zorgen voor deze klimaatverandering! Vanaf het begin van de Industriële Revolutie oefent de mens invloed uit op het klimaat. De gemiddelde wereldtemperatuur is sinds die tijd gestegen met ongeveer 0,8 graad Celsius. In Noordwest-Europa (waaronder Nederland) steeg de gemiddelde temperatuur met 1,5 graad. De zeespiegel is ongeveer twintig centimeter gestegen en de meeste gletsjers nemen sterk in omvang af. Duidelijke taal, lijkt me. Zoals met alles: De vervuiler betaalt.

We moeten nu ECHT aan de slag om onze aarde te behouden, voor dieren maar op den lange duur ook voor onszelf!!

Dierentuinen nog van deze tijd?

Hoi mensen,

Vandaag en gisteren heb ik een aantal stukken in kranten en andere nieuwsbronnen gelezen over dierentuinen. De ophef is ontstaan omdat de Party voor de Dieren helemaal van dierentuinen af wil.

De berichtgeving is ietwat verwarrend. De ene bron meldt dat de Partij helemaal van dierentuinen af wilt omdat ze niet wezenlijk bijdragen aan bepaalde fok programma’s voor bedreigde diersoorten, andere bronnen melden dat de Partij voor de dieren prikkeldraad en kooien niet langer willen.

Ik heb hier echt even over moeten nadenken.
dierentuinenIn principe vindt ik bepaalde dierentuinen NIET kunnen, (te)kleine hokken, helemaal niets natuurlijks in deze hokken te vinden en totaal vreemd voor het dier dat er leven moet. Mijn idee? Meteen sluiten en de dieren overbrengen naar diervriendelijke dierentuinen.
Andere dierentuinen hebben een omgeving die enigszins te vergelijken is met de natuurlijke omgeving van de dieren. Daar hebben de dieren de mogelijkheid om een redelijk normaal leven te leiden en ook om zich voort te planten. Dat is voor sommige diersoorten nodig omdat er veel te weinig van zijn.
Natuurlijk is elk dier over het algemeen beter af in zijn natuurlijke omgeving. Helaas hebben wij , mensen, steeds meer ruimte nodig dus dat is niet altijd mogelijk.
 
dierentuinDe zogenaamde fok programma’s moeten door kunnen gaan, denk ik. Gewoon voor het behoud van de soort.Zolang de dieren in een omgeving leven die goed is, lijkt me dit een goed initiatief.
Dierentuinen die enkel voor het vermaak van mensen zijn, mogen wat mij betreft gesloten worden. Dit zijn helaas ook (vaak) de dierentuinen waar de verblijfplaatsen van de dieren helemaal niet voldoen aan de behoefte van het dier.
Dat moeten we niet meer willen!

Hond zo dik dat hij moet worden afgemaakt

Goedemorgen!

Misschien dat sommige van jullie dit al hebben gelezen of gehoord, ik ben werkelijk geschokt door dit verhaal!

In Vlaardingen de Rotterdamse politierechter een echtpaar veroordeeld tot een werkstraf van dertig uur waarvan de helft voorwaardelijk. Het openbaar Ministerie had ook een houdverbod van 2 jaar geëist. Dat werd niet ingewilligd. Het echtpaar gaf namelijk aan geen hond meer te willen. De hond van het echtpaar was zo dik dat hij moest worden afgemaakt. Er van uitgaande dat ze dit niet hebben gedaan om de hond ziek te maken, vraag ik me toch af hoe zoiets kan gebeuren!
Het gaat hier om een bordercollie! Dit zijn super bewegelijke honden die veel beweging nodig hebben en die echt bezig gehouden moeten worden anders gaan ze zich vervelen!

Border collieEerder dit jaar dreigde de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) al om de hond weg te halen bij het tweetal. Hij was toen al veel te zwaar! Een border collie mag niet boven de 20 kg. komen om gezond te blijven. Zo tussen de 12 en 20 kilo is iedereen voor dit ras. Deze hond woog 44 kilo!! De hond was wel al 13 jaren.
De eigenaren hebben het gevoel dat ze goed voor hun hond zorgden! Het dier was gek op frikandellen en die kreeg hij dan ook! Op het laatst kon de hond niet meer lopen en kreeg steeds meer kwalen.
Echt een vreselijke verhaal!

bordercollie1Wat info over de bordercollie: (dank aan Wikipedia)
De bordercollie is afkomstig uit het gebied dat men de Borders noemt, tussen Engeland en Schotland. Daar werden ze gebruikt voor het drijven en hoeden van schapen. Collie betekent herdershond.
De bordercollie behoort tot de meer intelligente hondenrassen. Hij is snel van begrip. Bij gebrek aan werk of leiding zoekt hij voor zichzelf werk door andere dieren, zoals een troep ganzen, of zelfs een groepje wandelende mensen bij elkaar te drijven.
Gewicht: Mannelijk: 14–20 kg, Vrouwelijk: 12–19 kg
Kleuren: Zwart, Red Merle, Goudkleurig, Wit, Blauw, Sable-merle, Rood, Chocoladebruin, Brindle, Lila, Sabel, Leverkleur, Blue Merle
Hoogte: Mannelijk: 48–56 cm, Vrouwelijk: 46–53 cm
Als je meer wilt lezen of dit ras: Klik hier