Onze Facebook Pagina

Hoi lieve mensen,

Uitliefdevoorhetdier

Weer even geleden. Helaas zal ik voorlopig niet op Facebook kunnen zijn met onze nieuwe dierenpagina. Wel bestaat onze andere dierensite nog. Dat is : Uit Liefde voor het dier. Op Facebook is het momenteel zo dat bijna alle filmpjes worden opgekocht door rijke Facebook pagina’s. Er blijven dus heel weinig filmpjes over en die er wel nog zijn, worden dan weer opgekocht waardoor de site die het ook al jaren eerder heeft geplaatst een boete krijgt. Ik moet er even over nadenken hoe we dit het beste kunnen aanpakken.

Ik weet zeker dat er wel een oplossing gevonden kan worden maar daarvoor is wat tijd nodig en vooral veel uitzoekwerk. Wel zal ik hier een mogelijkheid gaan creëren om wat leuke dingen te plaatsen. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte en ik zal hier al de updates en andere relevante zaken doorgeven.

Mochten jullie vragen hebben of opmerkingen, laat ze dan hier achter. Ik zal er zeker op reageren. Tot gauw.

Voor alle huisdieren menu optie

Hoi dierenvrienden,

Uit liefde voor het dier BeauVandaag is er boven aan de site een nieuwe menu optie bijgemaakt. Voor alle huisdieren.
Dit heb ik gedaan omdat er ook zaken zijn die voor meer ‘soorten’ huisdieren gelden. Er zijn artikelen die bijvoorbeeld voor zowel hond en kat gebruikt kunnen worden. Misschien ook nog wel voor andere dieren die in huis kunnen leven!

Hieronder heb ik, met het oog op wat beter weer, wat tips gegeven en producten naar voren gehaald die handig zijn als je dieren in huis hebt.

Denk aan bijvoorbeeld:
1.Kledingrollen en borstels
2.Stofzuigers
3.Vlek- en geurontsmetters

Ik houd het kort hier mocht je meer willen weten :
Klik dan HIER
Er wordt uitgebreid ingegaan op de mogelijkheden en wat het product voor je kan doen.

Ik hoop dat jullie er iets aan hebben.

Update over Facebook pagina

Hoi lieve dierenvrienden,

Korte update: Omdat het echt niet opschiet bij Facebook heb ik een nieuwe pagina gemaakt voor uit liefde voor het dier.
Je vindt de pagina hier: https://www.facebook.com/uitliefdevoorhetdier1/
Deze pagina zal weer geupdate worden met filmpjes en dieren nieuws.

Zoals jullie wel hebben gemerkt, is onze Facebook pagina al een hele tijd niet meer bijgewerkt. Dit heeft te maken met het feit dat Facebook technische problemen heeft met Europese profielen. Er wordt niet bij vermeld wat voor problemen dat zijn. Wat ik in de wandelgangen heb begrepen is dat het te maken heeft met de Europese wetgeving.

Als een pagina zoals https://www.facebook.com/uitliefdevoorhetdier veel bezoeker trekt dan wordt gevraagd aan de persoon achter de pagina en het profiel om een ID. Dat heb ik netjes gedaan en vanaf toen is de ellende begonnen 🙁
Ik blijf boodschappen ontvangen zoals hieronder:
“We received your report and appreciate your patience as we work to fix technical problems on Facebook. Though we can’t update everyone who submits a report, we’re using your feedback to improve the Facebook experience for everyone.
To contact us about non-technical issues, please visit the Help Center.
Thanks,
The Facebook Team”

In de tussentijd kan ik dus helemaal niet bij mijn Facebook pagina.

Uitliefdevoorhetdier


Ik vind het eigenlijk ongelofelijk dat een software huis als Facebook er zo een rommeltje van kan maken. Ze zijn miljoenen Europese profielen kwijtgeraakt of ze hebben die profielen gewoon op non-actief gezet!
Wat info: https://tweakers.net/nieuws/139385/eu-hof-beheerders-facebook-pagina-zijn-medeverantwoordelijk-voor-dataverwerking.html
Eigenlijk komt het erop neer dat hoe meer succes je pagina heeft hoe eerder je profiel op non-actief wordt gezet.
Ik heb wel een klant ingediend bij Klacht.nl

Dit betekent dat ik niet kan updaten of filmpjes kan plaatsen. Ik ben erover na aan het denken om bijvoorbeeld filmpjes op deze site te plaatsen. Daarop kom ik binnenkort nog terug.

Voor nu hoop ik dat e.e.a. toch opgelost kan worden en ik hoop jullie snel weer tegen te komen.

Katten en honden die hoesten

Dierenvrienden,

Jullie hebben vast, net als ik, wel eens te maken met een dier dat zich niet lekker voelt of een kwaal heeft dat maar niet over wil gaan. Katten en honden die hoesten hebben of last van hun longen of ze hebben last van het slijmvlies van de bovenste luchtwegen. Dat kan wat geïrriteerd raken. Ik heb deze week een natuurlijk product gekocht waar zowel Mara als Beau meteen goed op hebben gereageerd. Ben ik erg blij mee.

Ik heb een wat uitgebreider artikel geschreven hierover. Dat vind je HIER.

Mara en Beau hebben er veel baat bij. Na een dag was het hoesten al heel veel minder. Beau hoest niet meer en Mara nog maar heel weinig.
Natuurlijke producten hebben mijn voorkeur. Deze producten hebben geen nare toevoegingen en zijn echt gericht op de kwaal die je dier op dat moment heeft. Top dus.
Voor het hele artikel en meer uitleg over dit product : Klik HIER.

Fijne dag!

Verzorging oren van kat en hond

Hoi allemaal!

Vandaag ga ik wat dieper in op de oren van onze kat en/of hond. Iedereen weet natuurlijk dat deze zo schoon mogelijk moeten worden gehouden.
Een vies oor of een oor met teveel oorsmeer kan een ontsteking veroorzaken. Daar zit niemand op te wachten.
Veel honden en katten krijgen in hun leven te maken met een oorontsteking.
Ook oormijt kan tegenwoordig gelukkig heel goed worden behandelt door het druppelen van het oor.

Oorontstekingen.

Wanneer deze aandoening niet tijdig wordt opgemerkt en goed wordt behandeld, kan dit tot aantasting van het gehoor leiden. In dit artikel leg ik uit hoe je een mogelijke oorontsteking kunt herkennen en wat je eraan moet (laten) doen.
Alle honden- en kattenrassen kunnen een oorontsteking krijgen. Bij honden is het wel zo dat bepaalde rassen hier meer last van hebben dan andere. Voorbeelden zijn Cocker Spaniëls, Duitse Herders en Golden Retrievers.

Oorzaken ooronstekingen

Bij honden en katten, die veel buiten komen, is de oormijt een belangrijke oorzaak voor oorontstekingen. Het zijn kleine witte spinachtige insecten die leven van oorsmeer. Ze veroorzaken jeuk en zijn zo klein dat ze met het blote oog moeilijk zijn waar te nemen. Ze kunnen ook hevige jeuk aan kop en hals veroorzaken, die soms zelfs na bestrijding van de mijten nog enkele weken aanhoudt. Hiernaast zijn er verschillende soorten bacteriën en gisten die ook graag in de gehoorgang leven en daar voor problemen zorgen.

Behandeling oorontsteking

Bij een oormijt infectie kun je met oorzalf met een insecticide erin, goede resultaten boeken. Bij infecties met bacteriën of gisten zijn antibiotica of anti-schimmel zalven nodig. Wanneer de gehoorgang erg vies is, dan worden eerst de oren – onder een lichte verdoving – uitgespoeld. Eventueel kan bij dieren die veel last hebben pijnstillers of jeukonderdrukkende tabletten meegeven worden om de pijn en de jeuk te verlichten. Bij een middenoorontsteking is een (langdurige) behandeling met antibiotica noodzakelijk. Dieren met steeds terugkerende of chronische ontstekingen kunnen een dichtgewoekerde gehoorgang krijgen. Op gezwellen en vreemde voorwerpen moet gecontroleerd worden, want door zo’n afsluiting of een beschadiging van het trommelvlies kunnen ze meer of minder doof zijn.

Preventief oorontsteking voorkomen

Bij honden of katten die gevoelig zijn voor oorproblemen is het van belang zoveel mogelijk te proberen klachten te voorkomen. Dit kan het beste door de oren (en de gehoorgangen) regelmatig schoon te maken met een oorreiniger. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om dit tweewekelijks te doen of direct nadat de hond gezwommen heeft.
Zelf doe ik het nu minder vaak omdat Mara en Beau niet meer echt buiten komen (behalve op het balcon) . Bovendien is het een gigantisch drama want Beau stribbelt zoooo tegen. Dat is eigenlijk altijd een compleet gevecht. Toch doe ik nog steeds 1 keer per maand hun oortjes druppelen!
Heb hiervoor al een aantal reinigers uitgeprobeerd. De eerste paar keren via de dierenarts maar tegenwoordig koop ik de reiniger on-line. Dat is goedkoper en ik hoef de deur niet uit. 🙂

Het pipetje gebruik ik niet want ik ben bang dat dat kapot gaat bij Beau. Ik heb een klein plastic spuitje waar ik de reiniger mee opzuig en dan heel snel in zijn oren spuit! Maar gelukkig isniet elke kat is zo lastig. 😉 en misschien gaat het bij andere honden en katten wel met de pipet.

Korte produkt omschrijving

(kopie van de site) Puur Aurus (voorheen puur oor)  werkt ontstekingsremmend, jeukstillend en verkoelend bij oorproblemen. Met oorontsteking wordt hier uitsluitend bedoeld een ontsteking van de huid aan de binnenkant van de oorschelp en de uitwendige gehoorgang. Puur Oor is gemakkelijk te gebruiken wanneer uw hond of kat oorproblemen heeft waarbij dit middel effectief is.
Klik op de groene balk en bekijk zelf of je het iets vindt.

Het is een natuurlijk produkt en dat is in mijn ogen altijd beter dan chemische spullen. Zeker als het preventief is.
Echt dit kan ik voor 100 % aanraden!

Levering Nederland en België.

Laat me even weten hoe het bevallen is.

Krabpaal voor katten

Hoi!

De Krabpaal

Vandaag voor Mara en Beau geshopped.
Hun krabpaal was weer helemaal versleten 🙂
Omdat Beau springt en rent over het meubel ben ik echt verplicht om iets heel stevigs te kopen.

Ik heb voor bijgaand meubel gekozen. Ook omdat een kennis van me dit heeft (zij heeft Main Coons) . Volgens mij moet dit meubel voor Mara en Beau wel weer een jaartje of twee meekunnen. Er zit niet veel franje of extra’s aan. Dat is voor mijn katten alleen maar goed. Beau heeft zoiets nogal snel kapot.

Nieuwe krabpaal voor Mara en Beau
De afmetingen zijn goed. Ze kunnen er beiden op zitten of liggen en het ding valt niet om. Helemaal top.
Wat ik heb gezien en gelezen , is het eenvoudig in elkaar te zetten en het schoonmaken is ook super simpel omdat er geen ‘huisjes’ of andere dichte elementen aan of op zitten.
Ook de afmetingen zijn wat ik normaal aanschaf.
Afmetingen en gewicht
Product lengte 80 cm
Product breedte 60 cm
Product hoogte 153 cm

De krabpalen (Sisal) zelf hebben een normale doorsnede van 15cm. Ook dat is dus goed!
Nu wachten totdat hij wordt geleverd. Dan in elkaar zetten. Uiteraard onder toezicht van Mara en Beau 🙂

Als je meer info wilt: klik hieronder.
Nieuwe krabpaal voor Mara en Beau

Huisdieren en hitte

Lieve dierenvrienden,

De Belgen en Nederlanders hoef ik niet te vertellen dat het echt heel warm is geweest de afgelopen dagen! Ook komende dagen blijft het zomer weer met temperaturen dik boven de 20 graden Celsius!

Het blijft me verbazen dat er nog steeds mensen zijn die hun hond in de auto achterlaten als ze boodschappen gaan doen of andere zaken moeten regelen! Foei!!
Het is nu toch inmiddels toch wel bekend dat dat echt NIET KAN!!
Om eerlijk te zijn maak ik me hier erg boos om. Zo moeilijk is het toch niet te onthouden dat je je dier niet achter kunt laten in een auto als het warm is!!??

Honden

Ik wil bij deze wijzen op het feit dat zeker honden veel meer last hebben van de hitte dan mensen! Honden zweten namelijk heel weinig en kunnen alleen afkoelen door te hijgen!
De Koninklijke Hondenbescherming waarschuwt extra:

De lichaamstemperatuur van je hond kan echt teveel oplopen. Bij honden leidt dat al snel tot een onomkeerbaar coma en de dood. Houd je hond daarom zoveel mogelijk uit de directe zon, laat hem genoeg water drinken (in kleine beetjes ) en laat hem zwemmen in veilig water, als hij dat wil. Vermijd tijdens wandelingen dat de hond op warm asfalt moet lopen; zoek stukken gras op in schaduwrijk bos. Uiteraard moet je hond aan zijn beweging komen, maar doe dat in de koelte van de ochtend en laat in de avond.

Honden hitte sticker autoZe hebben ook een flyer: Tienmaal wijzer met uw hond bij warm weer’ en de posters ‘Laat uw hond niet in de auto!’ en ‘Fiets bij warmte niet met de hond!’. Meer info is HIER te vinden via de website hondenbescherming.nl. De flyer kan ook gratis worden opgevraagd via info@hondenbescherming.nl, net als de posters.

Katten

Ook voor katten geldt: Zorg dat ze in deze warmte op schaduw rijke plekken kunnen liggen als ze buiten mogen. Katten houden van warmte maar weten niet wanneer het teveel is! Katten die wit zijn of witte plekken hebben dienen ingesmeerd te worden met een zonnebrandcreme met hoge beschermingsfactor!
Beau zonnebrandDat doe ik ook bij mijn Siamees Beau. Hij verbrandt erg boven zijn ogen..
Bij extreme warmte kunt je een zonnesteek bij je kat voorkomen door haar binnen te houden in een koele kamer. Maak de vacht nat met behulp van een vochtige doek; ook kunt je de voeten in een bak met koel water zetten of en koude kompres onder haar nek binden.
Probeer eens een zak diepvries erwten in een handdoek te wikkelen en deze op de slaapplaats of in de mand te leggen, zodat ze een koele plek heeft. De erwten zullen zich automatisch aanpassen aan de lichaamstemperatuur van je kat.

Dus OPGELET met de hitte en zorg dat je dier de warmte zo goed mogelijk door komt!!
Konijnen, cavia’s en andere dieren kun je het beste binnen laten of in een beschutte, schaduwrijke plek buiten houden!

Extra beveiliging Uit liefde voor het dier

Hoi allemaal,

Even wat uitleg over de nieuwe beveiliging van onze website.

Van HTTP naar HTTPS
Omdat de wet wat betreft privé gegevens en de bescherming daarvan is aangescherpt, hebben we wat aanpassingen gedaan.
Onze site is van een http naar een HTTPS site overgezet.

Wat is http?
Hypertext Transfer Protocol (HTTP) is het protocol voor de communicatie tussen een webclient (meestal een webbrowser). Dit is in dit geval een bezoeker van deze site en een webserver. Dit protocol wordt niet alleen veel op het wereldwijde web gebruikt, maar ook op lokale netwerken (we spreken dan van een intranet).

Wat is https?
HTTPSBetekenis HTTPS: HyperText Transfer Protocol Secur (HTTPS) is een protocol voor het afhandelen van aanvragen tussen een cliënt (browser) en server (webserver).
Voor het gebruik van HTTPS dien je een SSL Certificaat te installeren. Dit is het veiligste protocol op het internet.

Waarom is HTTPS belangrijk?
HTTPSEen van de grote voordelen van HTTPS is dat bezoekers aan een website worden beschermd tegen derde partijen die ‘meeluisteren’. Stel een bezoeker op een website zit op een onbeveiligde Wi-Fi verbinding; zonder een SSL certificaat kan ongecodeerde informatie ergens in het netwerk worden onderbroken, gevangen en verzameld. HTTP is onveilig.
HTTPS beschermd niet alleen de data van bezoekers (zoals emailadressen en wachtwoorden) maar zorgt er ook voor dat de gebruiker echt verbinding maakt met de juiste site en niet een nep-website.

Onze Privacy Statement en Cookies kun je lezen door HIEROP te klikken

Doordat we zijn overgegaan naar HTTPS, zijn we wel helaas al onze Facebook likes kwijtgeraakt. Dat is jammer maar beveiliging gaat voor!

Als jullie hier vragen over hebben, laat een reactie achter.

Dank aan verschillende sites waar ik deze info heb kunnen vinden.

Opgroeien met honden is gezond voor een kind

Opgroeien met honden is gezond voor een kind
Een uitgebreide studie en gedegen onderzoek toont aan dat opgroeien met een hond heel gezond is voor een kind.
Honden kunnen kinderen beschermen tegen eczeem en astma, dit wordt aangetoond in twee studies van “American College of Allergy, Asthma and Immunology”.
Het blijkt dat honden een kind kan beschermen tegen deze kwalen!

Kind en hondEerdere studies hebben al aangetoond dat kinderen die opgroeien met honden minder kans hebben op allergieën en ook minder vaak te dik zijn! Ook zijn kinderen met honden minder vaak verkouden en hebben minder last van bijvoorbeeld oorontstekingen!

Er zijn 782 onderzoeken geweest naar zwangere moeders die voor de geboorte van hun kind minimaal een paar uur per dag met een hond in huis leefden.
De kinderen van deze vrouwen hadden aanzienlijk minder aanleg voor eczeem! Na het tweede levensjaar van het kind nam deze ‘bescherming’ echter wat af.

Kind en hondOok astma is veel minder aanwezig bij kinderen die opgroeien met een hond. Hier worden wel een paar aantekeningen bij gemaakt.

Als je kind astma heeft, laat het niet slapen met een hond! Ook moet je ervoor zorgen dat je kind regelmatig zijn/haar handen wast en uiteraard, zorg dat je kind regelmatig in bad gaat.

Als je nieuwsgierig bent: Klik HIER voor het complete onderzoek.

Je hond zichtbaar in het donker

Hondenvrienden,

Zorg ervoor dat je hond zichtbaar is in het donker!

Gisteren las ik weer een bericht over een aanrijding met een hond waar de bestuurder van een scooter de hond te laat zag! Gelukkig heeft de hond het overleefd, als het een auto zou zijn geweest die de hond had aangereden, denk ik dat het wel anders was afgelopen!

Lichtgevende band hondAls je gaat wandelen met je hond of je hond los laat lopen tijdens het wandelen, zorg er dan AUB voor dat het dier zichtbaar is. Dat kan met o.a. de USB Flash Light Ring van de Trixie. De verlichting van deze nylon band kan ingesteld worden op constante gloed of knippermodus. De Flash Light Ring is verkrijgbaar in drie maten en vier vrolijke kleuren: roze, oranje, geel en groen.

Op goed verlichte wegen of paden zal het probleem niet zo groot zijn maar op wegen of andere uitlaatplekken waar het licht onvoldoende is, is het echt nodig dat je ervoor zorgt dat iedereen je hond kan zien!!!
Tegenwoordig zijn er genoeg betaalbare dingen die je hiervoor kunt gebruiken! Als je met de hond aan de lijn op de stoep loopt, loop dan zelf aan de buitenkant, als je je hond loslaat op een veldje, zorg ervoor dat hij niet de straat op rent.
Ook op paden in de bossen, zorg ervoor dat je dier veilig is!!

Klik voor het assortiment honden banden en riemen : Hondenband en riem