Waarom heb ik Oosterse kortharen

Hoi!

Al enige tijd zit ik me af te vragen waarom er niemand mij vraagt waarom ik geen geadopteerde dieren heb. Uiteindelijk heb ik wel de vraag gekregen maar als dat niet gebeurd zou zijn was dit bericht toch geplaatst.
Nou hier het verhaal.
Voordat ik Mara en Beau had, heb ik altijd katten uit het asiel gehaald. .Ook heb ik katten gehad die of niet gewenst waren of die op het punt stonden dood gemaakt te worden.
Mara is bij mij komen wonen toen Joep en Brammetje ook nog bij mij woonde.Joep kwam uit het asiel en Brammetje kwam van een boerderij waar ze hem wilde verdrinken want ze hadden teveel kittens en een rode wilde ze niet. 🙁

MaraMara is bij mij komen wonen omdat mijn moeder kort tevoren dood was gegaan en mij en mijn zusje (een klein bedrag) wat geld na heeft gelaten. Ik heb altijd Oosterse katten gewild vanaf ongeveer mijn 15e levensjaar!
Van het geld van mijn moeder wilde ik iets doen helemaal voor mezelf. Eigenlijk was ik er na een dag al uit. Ik ga nu eindelijk een Oosterse Korthaar kopen!!
Na wat zoeken ben ik bij Pamiliclos uitgekomen. Temeer omdat ze daar een katje hadden dat meteen opgehaald kon worden.
Twee dagen later woonde Mara bij mij. Ze was klein en lelijk….
Maar wat was ze aandoenlijk. Eigenlijk ben ik helemaal verliefd op haar geworden toen ze de tweede dag dat ze bij me woonde naast me liep en tegen me begon te kletsen. Tijdens het kletsen keek ze omhoog… Daardoor viel ze om! Ik heb haar toen opgepakt en vanaf dat moment zat het helemaal goed tussen ons! Ze liep me overal achterna en het zat gewoon goed.
Wel is ze nog steeds super eenkennig en erg gericht op mij.
Met Joep en Bram ging het goed gelukkig. Alleen spraken Joep en Bram een andere taal.
Mara wilde knuffelen maar de jongens hadden andere prioriteiten. Dus Mara richtte zich steeds meer op mij.

Helaas heeft Bram een half jaar later een aandoening of iets gekregen waardoor hij niet meer in huis gehouden kon worden. Hij beet iedereen, viel iedereen aan en was volkomen onvoorspelbaar. De dierenartsen (meerdere) kwamen er niet uit. Uiteindelijk heb ik hem een spuitje moeten laten geven omdat hij een andere buurt kat dusdanig had aangevallen dat die geopereerd moest worden. Ook het bos voor katten (dat ligt hier niet ver vandaan) wilde hem niet. Mij heeft hij nooit iets gedaan. Ik vond en vind dat nog steeds vreselijk!
Joep was al wat ouder en is door ouderdomskwaaltjes overleden.
BeauNet voor Joep dood ging had de fokker waar Mara vandaan kwam weer een nestje en daar heb ik toen Beau van uitgekozen. Wat heeft die het moeilijk gehad. Mara was gek op Joep maar Beau vond ze niets. (dacht ik). Tot ik zag dat ze Beau waste en helemaal schoonmaakte!! 🙂
Nu gaat het goed zolang Beau zijn plaats weet…Gelukkig is Beau heel gek op Mara en vindt het snel goed. Zolang hij eten krijgt dat hij lekker vindt en kan spelen met mij en Mara is hij gelukkig.
Beau is een super relaxed en een heel lief mannetje.
Ben enorm blij met mijn twee huisgenoten.

8 gedachten over “Waarom heb ik Oosterse kortharen

 1. Hoi,

  Net je verhaal over Mara en Beau gelezen. Leuk hoor!
  Zou jij, als koper van kittens van Cattery Pamiliclo’s, een review willen schrijven over deze cattery? Heb deze review-pagina onlangs voor Hetty erbij gezet, maar die moet natuurlijk wel gevuld worden met (hopelijk allemaal goede) reviews 🙂

  http://www.pamiliclos.nl/reviews.html

  Alvast dank je wel!

  • Hoi Carla! Dat wil ik zeker doen hoor. Ben erg tevreden over Pamiliclos!
   Zal het morgen of overmorgen regelen.

   • Top! Dank je wel nogmaals!

    Ben eigenlijk wel benieuwd hoe die kleine Mara eruit zag: klein en lelijk?? Misschien vind je ‘t ook leuk om lid te worden van mijn groep op Facebook. Die ben ik gestart vlak voordat de 1e twee Oosterlingen hier kwamen, ook bij Hetty vandaan. Kun je foto’s plaatsen, wat Hetty vast en zeker ook erg leuk zal vinden.

    Veel groetjes!

    • Zal je FB pagina zeker eens bekijken!
     Helaas ben ik de foto’s van Mara toen ze klein was kwijt. Mijn (oude) laptop heeft het begeven.
     Heb natuurlijk wel al een reactie geplaatst bij Pamilicos.

     • Ja, heb ik gezien. Hetty vond ‘t ook leuk!
      Jammer dat je geen foto’s meer van Mara hebt. Van welk jaar is zij, mss staan er nog wel wat op de site.
      En ik zou ‘t leuk vinden als je lid wordt van m’n groep 🙂

     • Mara is van 2009 nestje A!! Zij is nu erg mooi. Het heeft even geduurd voordat ze in haar oren was gegroeid! 🙂 🙂

  • Het heeft even geduurd voordat haar hoofdje in verhouding met haar oren was. Ze is nu wel erg mooi. Net als Beau. Tenminste dat vind ik! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*