Wat uw kat vertelt

Geplaatst op door

blije-dieren-480x240

Wat uw kat vertelt

Eerder heb ik in het hondengedeelte een puppyboek opgenomen. Prompt kreeg ik vragen over ‘De Kat’ 🙂 Ik heb enkele boeken gevonden die blijkbaar goed zijn want de recensies zijn uitstekend. Vandaag als eerste :

Wat uw kat vertelt.

Kittens wat uw kat vertelt
Uiteraard ga ik op zoek naar andere boeken over katten. Ook wat boeken voor b.v. De Siamees of Pers. Maar dat later.

Van de beroemde Engelse kattengedragsdeskundige Vicky Halls. Wat uw kat u vertelt biedt kattenbazen – en bazinnen de mogelijkheid het mysterieuze gedrag van hun kat te doorgronden. De auteur helpt hen bij het identificeren van de oorzaken van het gedrag van hun kat en daarnaast geeft ze ook advies om problemen te overwinnen. In dit boek wordt per thema ingegaan op gedragsproblemen, zoals onzindelijkheid, agressie en angst. Verder zijn informatieve en onderhoudende case studies uit Vicky Halls’ persoonlijke en professionele ervaringen opgenomen.
Wat uw kat vertelt

Persoonlijk denk ik dat het zonder meer goed is om, als je een kat wilt aanschaffen, of een kat hebt die probleemgedrag vertoont dat je erover leest. De aanschaf is belangrijk, zeker als je een raskat wilt kopen. Maar ook de gewone kat kan probleemgedrag vertonen. Als je kunt achterhalen waardoor dit komt, kun je er iets aan doen. Meestal lukt dat wel door je in te lezen.
Wat uw kat vertelt kat2

Hieronder een recensie die bij dit boek stond bij Bol

Recensie:

De auteur, een succesvolle Engelse gedragstherapeute voor katten heeft opnieuw een duidelijk boek geschreven over katten met problemen en hun bazen. Het accent ligt, meer dan in haar vorige boek ‘Kattengeheimen’*, op de analyse van de problemen en het vinden van passende oplossingen. Dat wil beslist niet zeggen, dat er geen amusante passages in het boek te vinden zijn. Bovendien heeft de schrijfster een luchtige stijl die in de vertaling goed bewaard is gebleven. Veel aandacht krijgen meerkatshuishoudens en katten die niet naar buiten mogen. Kattenbezitters zullen veel aan de tips hebben. Toch heeft Vicky niet voor alles een oplossing. Zo heeft ze geen goed antwoord op het probleem van pica. Pica is het eten van oneetbare zaken zoals wol dat veel Siamezen doen. Dit is een uitstekend boek voor de kattenbezitters. De zwart-wittekeningen passen goed bij de tekst. Met register.
Wolter van der Zwaan

Enfin, ik hoop dat ik met dit eerste boek de kattenliefhebbers op weg heb kunnen helpen.

Laat je me weten of je er iets aan hebt gehad??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*